Linear Collider Forum



Home » Analysis and Reconstruction » Reconstruction » Problems using LCDG4 data with org.lcsim
question.gif  Problems using LCDG4 data with org.lcsim [message #209] Wed, 06 April 2005 15:32 Go to next message
lima
Messages: 47
Registered: May 2004
Location: DeKalb, IL, USA
Hi,

I am porting DigiSim package to org.lcsim framework. I am now at a point which I need to run over some data for the next steps of development.

I tried to process some LCIO files produced by LCDG4 using SDJan03 geometry. org.lcsim crashes with the following message:

---------------------
Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: Please see http://confluence.slac.stanford.edu/display/ilc/Conditions+d atabase
---------------------

I think that SDJan03 geometry is available from org.lcsim, so I was wondering if there is something I need to do to be able to process LCDG4 events within org.lcsim? Maybe a LCDG4-specific handler a la LCD_LCDG4_Event and/or LCD_LCDG4_Detector classes in hep.lcd? Or maybe the run header info stored by LCDG4 needs to be adapted for org.lcsim?

Please advise. In the meantime, please point me to some LCIO data files I could run right away, without further changes to org.lcsim, so that I can continue with my DigiSim development.

TIA,
Guilherme
Re: Problems using LCDG4 data with org.lcsim [message #210 is a reply to message #209] Wed, 06 April 2005 17:36 Go to previous messageGo to next message
tonyj
Messages: 138
Registered: January 2004

Hi Guilherme, the sdjan03 geometry should be built-in to org.lcsim. Can you post the full stackdump for your error, which should include the name of the geometry that is actually being looked for (it is probably case sensitive, so if you put SDJan03 instead of sdjan03 that could be the problem, but it is easy to fix by creating an alias file as described at http://confluence.slac.stanford.edu/display/ilc/Conditions+d atabase)

There is some demo data made for the SLAC workshop, at:

ftp://ftp-lcd.slac.stanford.edu/lcd/slic-demo-data/

Tony

Re: Problems using LCDG4 data with org.lcsim [message #211 is a reply to message #210] Thu, 07 April 2005 16:37 Go to previous message
lima
Messages: 47
Registered: May 2004
Location: DeKalb, IL, USA
Hi Tony,

You are right, the full traceback shows that the invalid detector is SDJan03. I have setup the alias, and that problem is now solved.

Regarding the confluence page you pointed me to, there are two
broken links on that page Sad

Thanks,
Gui
Previous Topic:Clustering
Next Topic:Why org.lcsim.util.lcio.SIOSimCalorimeterHit is not public?!
Goto Forum:
  

[ PDF ]

Current Time: Mon Dec 9 20:20:41 Pacific Standard Time 2019
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.1.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software